I na našim prostorima foto-kabina, kutak dobre zabave, smijeha..

Scene iz američkih filmova sa foto-kabinama, u kojima za svega nekoliko sekundi dobijete odštampan set kolažnih fotografija - na kojima je zabilježen momenat dobre zabave i smijeha, sada se mogu vidjeti i na proslavama na našim prostorima. Na tome možemo zahvaliti nekoliko mladih ljudi sa dobrom idejom.

U stvaranju nezaboravnih uspomena sa važnih događaja i zabava, inovacije su stalno prisutne. Jednu je na naše prostore, foto-kabinu ili Instabox, kutak dobre zabave, smijeha, ludih poza i novih poznanstava, ali i mjesto gdje se povezuju generacije, donio 22-godišnji student informacionih tehnologija Sreten Krstić.

“Ideja je nastala još u srednjoj školi, i dugo je bila u fioci na papiru. Krajem prošle godine sam se odlučio da realizujem projekat i hvala Bogu sve ide kako treba. Kutija sadrži fotoaparat, touch-screen ekran i i štampač koji, u roku od desetak sekundi izrađuje slike, koje ste u tom trenutku fotografisali”, kaže Sreten.

Najčešći format koji se traži je uski film-strip, mada su prisutni i veći, a kao lijepa uspomena može se izraditi i foto-album.

“Široka je namjena, od rođendana do korporativnih dešavanja. Sarađujemo i sa noćnim klubovima, kako u Bijeljini, tako i Brčkom, te Jahorini. Ako virus korona dozvoli, nadamo se da ćemo biti i dio manifestacije “Cirkus u Čačku” za koju imamo poziv. Tu su i brojni rekviziti da upotpune priču, da bude što zabavnije na dešavanjima na kojima smo prisutni,” kaže ovaj inovativni mladić.

Sreten je inače volonter u Crvenom krstu preko 15 godina. Kaže da je lijepo raditi sa ljudima u trenucima njihove najveće sreće, i biti dio toga, te da je imao i veliku podršku okoline da se upusti u ovaj projekat.

“Imam veliku podršku u svemu ovome, kako od porodice, oca, majke i sestre, ali i od prijatelja i svi mi pomažu. Instabox čini tim mladih ljudi, mahom studenata, a sa nama je i jedan učenik osnovne škole koji pomaže oko čitave realizacije.”

Za ubuduće najavljuju još iznenađenja i projekata koji su pri kraju, kao što su-fotowall i printanje fotografija uz pomoć hashtag-a. Ova ekipa učestvovala je i na dvije humanitarne akcije, trci Deda Mrazeva, i humanitarnoj žurki Poljoprivredno-medicinske škole. 

BN TV

One comment

Leave a Reply